Außerunterrichtliches

Welcome to the USA - A Visit to America Without Leaving Hamburg

Unsere Erfahrung im Amerikazentrum

Wir sind Schüler aus der 10g und haben am Englischkurs im Amerikazentrum teilgenommen.
Das Amerikazentrum ist ein Bildungs- und Kulturzentrum, das sich als Ziel gesetzt hat, die deutsch-amerikanischen Beziehungen zu analysieren und pflegen. Unter anderem bietet das Zentrum Schülern die Chance an, kostenlos ihr Englisch zu verbessern.
Es gab fünf Sitzungen à zwei Stunden. Die Sitzungen waren sehr abwechslungsreich, da wir jedes Mal ein anderes Thema hatten: The US system of education, A multicultural society, Big Apple and the Windy City, etc.
Der Lehrer war sehr nett und ist auf unsere Schwächen eingegangen. Der Englischkurs war sehr hilfreich für uns. Wir mussten uns nicht schämen, wenn wir Fehler gemacht haben, denn dafür waren wir da, um die Fehler zu erkennen und sie selbstständig zu verbessern. Wir haben viel dazu gelernt und müssen sagen, dass es uns wirklich Spaß gemacht hat!

Yeliz, Dafina (10 g)

What we liked about the English course

From the seven sessions we've had at the Amerikazentrum, we've learnt a great deal about immigration, American history, American poetry, American lifestyle, culture and stereotypes and last but not least about African-Americans. We liked that Elmar, our teacher, mainly spoke English, which was a little challenge for us. He also taught us some grammar, which he managed quite well.
This is due to the fact that he was first of all very friendly, kind and welcoming. Elmar always took the time to explain until we understood, he cared for us and most importantly he was always ready to help. One of the most memorable occasions was when two Americans, Chloe and her mother came to visit us. We automatically got on really well with Chloe, who we are currently still in contact with. It was a rare, unique and cool experience. We were also able to read a "New York Times" issue, which was interesting and a first timer. During our last session we watched a movie called "Dead Poets Society". This was a remarkable experience as well.
All in all, we really enjoyed our time there and really liked Elmar and his teaching style.

Jessica Bagga, Jennifer Bagga, Anita Hofmann and Yllka Shehu